Kuinka löydät sen täydellisen korruptiokynän

Olimme työkaverini Lauran kanssa eilen puhumassa Rauman Urastarttimessuilla. Koska messuillessa taskut tuntuvat täyttyvän korruptiokynistä ja karkkipapereista, annan seuraavassa parhaat vinkkini hyvän messukynän valintaan ja kerron millaisia kyniä omaan taskuuni on eksynyt.

Eli, kuinka valitset hyvän messukynän?

–   Kiinnitä huomiota kynän yleisilmeeseen. Kynä tulee todennäköisesti pyörimään toimiston kynämukissa pitkän aikaa. Kysy itseltäsi, jaksatko katsoa sitä useamman viikon ajan putkeen, vai saako kynän ulkomuoto tai väri otsasuonesi tykyttämään ja vatsahapot nousemaan nieluusi.

–   Suosi painavaa kynää. Kynän paino kertoo usein laadukkaista materiaaleista, sekä esimerkiksi metallisesta kärkisylinteristä.

–   Kanna mukanasi paperinpalaa ja tee kirjoitustesti ennen kuin sujautat kynän hyväksyvästi hymyillen pohjattomaan rintataskuusi. Mikäli kynä tahraa, eikä liu’u tasaisesti, jätä se suosiolla kulhoon. Tässä vaiheessa saat myös tietää kynän musteen värin. Toiset tykkäävät mustasta, toiset sinisestä. Mikäli et ole ammatiltasi äidinkielenopettaja, punakynät kannattaa suosiolla muiluttaa muille messuvieraille.

–   Valitse brändejä jotka tukevat yritysilmettäsi ja tekevät vaikutuksen toimistollasi vierailevaan asiakkaaseen. On tunnettu tosiseikka, että isot firmat käyttävät isojen firmojen kyniä. Lisäksi rahakkaimmat sopparit allekirjoitetaan mieluiten sellaisten kynien musteella, jotka lahjoittanut yritys on itsekin ollut pystyssä vähintään 100 vuotta. Tämä tuo hyvä fengshuita tuleviin asiakassuhteisiin ja saa lohikäärmeen hengen kirjaimellisesti pyyhältämään yrityksesi pankkitilin kautta.

Keräsimme Lauran kanssa yhteen omiin taskuihimme tarttuneet kynät ja teimme jokaisesta lyhyen luonnehdinnan. Toivottavasti listasta on apua tuleville messuvierailijoille.

UPM:

Messujen kenties tyylikkäin kynä ja neutraalein ulkoasu. Tämä kynä näyttää kynältä ilman turhia kikkailuja. tarjolla hyvä värivalikoima. Tasainen, paksu jälki.

Rolls-Royce Oy Ab:

Ohut, kiiltävä ja erittäin tyylikäs kynä jossa on hyvä grippi. Hyvin ohut jälki, kynä liukuu lähes maagisesti paperilla, mutta muste vaati kuivumisajan. Rolls-Royce Oy Ab -tekstistä olisi voinut suosiolla jättää Oy Ab:n pois.

Rauma Marine Constructions:

Klassinen malli älypuhelinkärjellä. Kynässä on paksu ja pehmeä kirjoitusjälki. Laura antoi lisäksi bonusta mustasta musteesta. Tämä kynä jakoi mielipiteitämme. Omasta mielestäni isot kaupat allekirjoitetaan vain ja ainoastaan sinisellä musteella tai omalla sydänverellä.

VSV Yhtiöt:

Messujen ”hupsuin” ja teknisin kynä. Tukalla voi putsata näytön ja älypuhelinkärjellä näpytellä. Paksu, pehmeä jälki. Itseäni jäi kuitenkin epäilyttämään haluanko katsoa näin ”hauskaa” kynää pitkiä aikoja putkeen. Eettisestikin kynä hieman arveluttaa. Ovatko ukkelin paksut locksit kulttuurin omimista?

Yleisesti ottaen kaikki kynät antoivat halvan yleisvaikutelman eikä ainoassakaan ole tietääksemme käytetty raaka-aineena jalometalleja tai turkiksia. Jokainen kynä ansaitsee kuitenkin paikkansa toimistomme eksklusiivisessä kynämukissa jo pelkästään ilmaisuutensa ja kirjoitusjälkensä perusteella. Vaikka meillä molemmalla oli Lauran kanssa selkeä suosikkikynä, emme valinneet joukosta selvää voittajaa, koska olemme liian kovia pelkureita loukataksemme potentiaalisia tulevia asiakkaitamme. Sana on kuitenkin vapaa. Kerro, onko sinulla hyviä vinkkejä messukynän valintaan? Vai haluatko esimerkiksi esitellä oman messulöytösi tai morkata jotain tiettyä, heikkona hetkenä mukaasi eksynyttä kynää? Otamme mielellämme myös vastaan kyniä jakelevien ja ostavien ihmisten mielipiteitä aiheesta – sekä ilmaisia kyniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.